Rendszeresen visszatérő kérdés az ehető ostyás fényképes torta elkészítése otthon.
Legutóbb telefonon asszisztáltam és a Peppa malacos olyan jól sikerült, hogy pár napon belül egy szuperhősős is született. 🙂
Meg kaptam a fázis fotókat, így most már írásba is foglaltam a folyamatot.
1. a torta tetéjét kihabosított vajjal kenjük le
Fontosabb kiemelnem, hogy ha tejszínes, pudingos alapra helyeznénk az ostyát, az villámsebesen átázna. A vaj jó választás.
A kissé megolvadt vajat ízlés szerint porcukorral keverjük ki habosra. Ha kitartóak vagyunk robotgéppel 10 perc alatt lágy kenhető krémet kapunk, így már nem is „olyan vajas ízű” 😉
Ahogy visszadermed a vaj, az ostyát szépen magához szívja és kisimul a felület.
Előre szólok, hogy a kis hólyagoktól se ijedj meg, ezek is szépen el fognak tűnni!
Pihenés után az ostya széle a száradás miatt hajlamos visszapöndörödni, ha ügyesen a szélén is alákened ez nem feltétlen igaz, de a díszítéssel ez is eltüntethető.
3. Pár órás pihenő után díszíthető
Két-három óra múlva, akár egy éjszaka után díszíthető a torta töltelékével, a maradék vajkrémmel, cukorkával, ostyával vagy tálalás előtt tejszínhabbal.
Gyönyörűen vágható torta! |
Ha igazán profi fényképes torta munkát akarunk végezni, jégzselével még átkenhetjük a tetejét, ez óvja a kiszáradástól, és fényesebb lesz a felület is. De ez a lépés nyugodtan elhagyható!