Torta

Zabpelyhes túrótorta

Zabpelyhes túrótorta

Szerző: | Torta

Barbit a szénhidrát és kalória szegény, sportos életmódjához igazodva egy müzli hajóban utazó zabpelyhes túrótorta köszöntette szülinapján.

A hétköznapi szaladásban, ha lemondasz a külsőségekről és a díszítésről egy óra alatt egészséges müzliágyon tálalt túrós édességet készíthetsz gyümölccsel turbózva a leírás alapján

A zabpelyhes túrótorta gyakorlatilag egy zabpelyhes tészta rétegből és túrókrémből áll. A tésztát elő kell sütni, majd ráhalmozni a túrót és tovább sütni együtt egy rövid ideig.

 

A műzli hajó

Hozzávalók (egy kb. 20cm-es tortaformához)

160 g apró szemű zabpehely 

70 g zabliszt (teljes kiőrlésű és fehér liszt keveréke is tökéletes, kipróbáltam így is)

csipet só

kevés fahéj

60 g eritit

130 g vaj

Elkészítés

1. A zablisztet összekeverjük a zabpehellyel, eritrittel, fahéjjal, csipet sóval, majd a vajat is beledolgozzuk.

2. A formát sütőpapírral béleljük, majd egy egyenletesen beletömörítjük az alapot. 

3. 1 órát pihentetjük így, majd ezt követően 20 percig elősütjük 175 fokra előmelegített sütőben.

 

4. Közben előkészítjük a túró tölteléket.

 

A túrókrém

 

Hozzávalók:

1/2 kg túró

2 kis doboz natúr joghurt

5 evőkanál apró szemű zabpehely

7 evőkanál eritritol 

3 tojás

1 evőkanál kókuszzsír 

egy citrom reszelt héja és leve

Elkészítés


1. A tojások sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, hozzáadjuk a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat.

2. Robotgéppel alaposan kikeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.

3. Az elősütött alapra öntjük a túrókrémet. Ízlés szerint gyümölccsel is megszórhatjuk, én az idénynek megfelelően körtét használtam most, de barack, áfonya is jó választás.

 

 

4. Visszadugjuk a sütőbe ugyanarra a hőmérsékletre és készre sütjük 20 perc alatt. 

Fontos, hogy a sütőben hagyjuk kihűlni a formában, különben hajlamos „összeesni”, ez igaz a sajttortákra is! Hidegen kitűnően szeletelhető.