Gyakran ismételt kérdések

Hogyan készültnek a mézeskalácsok és milyen összetevőkből állnak?

Kézműves műhelyünkben tradícionális mézeskalács receptúra és eljárás szerint készülnek a kalácsok. Az összetevők finomliszt, méz, porcukor, tojás, az elengedhetetlen fűszerek és szódabikarbóna. A felületi díszítések porcukor és tojásfehérje különböző arányú ötvözetéből állnak, adott esetben élelmiszer festékekkel színezve. A tésztát az összeállítás után dagasztjuk, pihentetjük, majd újragyúrjuk a masszát. Nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük a kalácsokat. Sütés után fénymázzal kenjük át. Kézzel keverjük az írókát, melyet habzsákba töltve díszítjük a süteményeket. Száradást követően pedig egyesével csomagoljuk őket.

A díszes mézeskácsok ehetőek, finomak?

Készítményeinekt HACCP előírásoknak megfelelően kialakított műhelyben készítjük. Rendelkezünk élelmiszer előállításhoz szükséges engedélyekkel. Az összetevőkről és az azokból adódó allergénekről minden esetben tájékoztatjuk az ajánlatkérőt/érdeklődőt. Olyan allergéneket tartalmazó hozzávalókkal is dolgozunk műhelyünkben, mint a glutént tartalmazó finomliszt, továbbá dió és szezámmag, Így termékeink ezeket az összetevőket is tartalmazzák/tartalmazhatják. A keresztszennyeződések miatt nem tudjuk garantálni, hogy a kínálatunk bármely eleme ezen allergénektől mentes.

Természetesen készítünk kifejezetten étkezési célra nagyon puha, finom kalácsot. Ezt akár natúr díszítés nélkül is elkészítjük, de a hangulat kedvéért egyszerű, de mutatós fehér íróka díszítést is tudunk adni nekik.

Mind e mellett szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a díszes kalácsok első sorban ajándéktárgy funkciót töltenek be. A díszíthetőség és az időtállóság érdekében a tészta keményebb, mert több fázisban sokáig szárad. Így annak élvezeti értéke miatt első sorban nem fogyasztási céllal kínáljuk azokat.

Mennyi idő alatt készülnek el a kalácsok?

Mivel a díszített mézeskalácsokat többnyire megrendelésre készítem, ezért figyelembe kell venni az elkészítési időt, ami akár 2-3 hét is lehet. Ez változhat attól függően, hogy épp mennyi munkám van. Persze egy kiemelt időszakban mi is koncentráljuk erőinket, hogy el tudjunk készülni a megrendelésekkel. Ha azonban sos ajándékra van szükség, javaslom az azonnal vihető mappát, itt olyan termékek találhatóak, amiket rövid határidővel át is lehet venni. Vannak köztük olyan “félkész” díszek, melyekről épp csak az egyedi felirat hiányzik, ezeket soron kívül el tudjuk készíteni.

Miként kerülnek csomagolásra a termékek?

A tortákat és aprósüteményeket természetesen élelmiszer biztonságos tortadobozban illetve lezárt tálcán adjuk át.

A mézeskalácsok csomagolása átlátszó BOPP tasakba történik. Ez a celofánnál egy kicsit vastagabb átlátszó, ugyan szintetikus anyag, de élelmiszerek biztonságos szállítására és tárolására leginkább alkalmas. Igény szerint átlátszó ablakos papír díszdobozba is megoldható a csomagolás, ennek további költségét mindig jelezni, amennyiben ez felmerülne.

A tasak lezárása alap esetben víztiszta átlátszó köretikettel történik, de szabadon kérhető színben, stílusban hozzá illő raffiával, selyemszalaggal vagy organzával masnizva is. Erre én is mindig teszek javaslatot a levelezésben, mi az a “lezárási mód”, ami leginkább passzol a kiválasztott figurához, ünnepi alkalomhoz.

A csomagolás megőrzésére azért van szükség és nem ajánlott szabad levegőn tárolni ezeket a dísztárgyakat, mert a mézeskalács tészta és az íróka díszítés természetüknél fogva a levegő páratartalmát magukba szívják és így az állaguk megváltozik. E miatt a díszítés is lepereghet a kalácsról és a kalács színe is megváltozhat/kifakulhat, szélsőséges esetben elvesztheti az alakját is.

Nem beszélve arról, hogy ezek a természetes összetevőkből álló díszek olyan értékes alapanyagokból készülnek, mint a liszt, fűszerek, méz, vaj, tojás stb. és ebből kifolyólag csomagolás nélkül a kártevő bogarak is egy idő után sajnos felfedezhetik maguknak.

Az átlátszó BOPP tasakban tárolva viszont akár évekig gyönyörködhetünk az eredeti szépségükben és a színekben!

Milyen lehetőségek vannak a szállításra és a fizetésre?

A megrendelések véglegesítésére a végösszeg  30%-ának átutalásával van lehetőség. Az átutaláshoz elektronikus díjbekérőt küldök, majd annak kiegyenlítése után az előleg befizetéséről szóló számlát. Ezt követően elkészítjük a kért határidőre a megrendelt termékeket.

Mézeskalácsok átvétele:

  • A szerződött futár szolgáltatók valamelyikével tudjuk kézbesíteni a csomagot megadott címre vagy kiválasztott GLS/Foxpost fiókba. 
  • Budapest telephelyünkön személyes átvételre is van lehetőség, ennek természetesen nincs költsége. Ez esetben készpénzzel történő vagy bankkártyás fizetésre tudunk lehetőséget biztosítani, de a fennmaradó összeg kifizetése történhet előre utalással is.

Grillázstorták átvétele:

Mivel a grillázstortákat nem tudjuk futárral küldeni és kizárólag csak személyesen lehet átvenni Budapesten, a pontos időpontot  mindenképp egyeztetni szükséges előzetesen. 

Ennél bővebben a szállítási és fizetési információkról itt lehet olvasni.

Nem szeretek a postázásért fizetni! Van e lehetőség ingyenesen átvenni a csomagot?

MI sem szeretünk postázásért fizetni, így ha a lehetőség nyílik rá, mi is szívesebben vesszük át az internetes rendeléseket személyesen.  Viszont mivel nem rendelkezünk nyitvatartási idővel, nincs üzletünk és folyamatosan ingázom, a megrendelt termékek kizárólag előre egyeztetett időpontban vehetőek át Budapesten ( 1203 Budapest, Vizisport utca 23E). Ha nincs egyeztetett időpont senkivel, akkor nem biztos, hogy megtalálható vagyok ezen a címen.

120.000Ft-os megrendelés felett a szállításról mi gondoskodunk