Szerző: Juhász Annamária | 2020.06.25. | -
Fondán vagy fondant? Tudod mi a különbség? Lássuk mi a különbség közöttük! Fondán vagy fondant ? A francia fondant szó, szájban könnyen olvadó cukorkát jelent, ez a fondánra és a fondantra is igaz, mindkettő alapanyaga a cukor. A FONDÁN az, amivel a puncstortát, a...
Szerző: Juhász Annamária | 2020.06.18. | -
Sós, sajtos rúd Te is szereted a jól bevált recepteket? Na ez a ropogós sós, sajtos rúd pont az! Azt nem állítom, hogy ez az egyszerű és gyors sajtos rúd receptje. Élesztős, ezért már hamarabb ki kell dolgozni, pihentetni kell, de abszolút megéri. ...
Szerző: Juhász Annamária | 2019.02.28. | -
Keksz kinyomó recept Számomra bevallom újdonság volt ez a keksz kinyomó pisztoly, amikor a barátnőimtől kaptam ezt a szerkezetet. Persze azóta tépten nyomon találkozom vele hírdetésekben. Örültem neki, mert 20 féle csinos kis kekszet lehet vele formázni. Az ilyen és...
Szerző: Juhász Annamária | 2019.02.28. | -
Schönbrunni kastély torta A Schönbrunni kastély torta egy ízletes újdonság volt számomra a klasszikusok között a suliban. Karamell imádóknak egyszerűen kötelező! Tankonyhán készült első kastélytortánk A tésztája piskóta 5 db kakaós, úgynevezett kerek...
Szerző: Juhász Annamária | 2025.05.07. | -
A Gerbeaud-szelet vagyis a zserbó az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sütemény – klasszikus rétegezett finomság, dióval, baracklekvárral és csokoládéval. Íme egy hagyományos, bevált zserbó recept. A zserbó hozzávalói: A tészta hozzávalói : 500 g liszt 250 g...
Szerző: Juhász Annamária | 2025.05.05. | -
Marleka torta A Marlenka torta, ez az örmény-cseh sütemény nagy népszerűségnek örvend a mézes sütiket kedvelők körében. Nem hiába, hiszen harmonikusan ötvözi a méz, dió és karamell gazdag ízvilágát, miközben omlós és szaftos rétegei minden falatnál házias, melegséget...
Szerző: Juhász Annamária | 2025.05.01. | -
Mézes zserbó bMézes zserbó, vagyis a mézes krémes egy újabb variációja, amikoris a középső krém helyett aracklekvárral töltjük a mézes lapokat és a tetejét csokikrémmel édesítjük. Hasonló módon készül, mint a mézes krémes, ez a mennyiség ugyanúgy egy normál tepsi...
Szerző: Juhász Annamária | 2025.04.30. | -
Mézes krémes receptje egy normál tepsi méretű mennyiség elkészítéséhez. A mézes krémes lapok: Hozzávalók : 300g liszt 1db egész tojás 1db tojás sárgája 8g szódabikarbóna 40g vaj 30g méz 100g cukor A mézes lapok elkészítése: 1. A cukrot, a vajat és a mézet „csípősre”...
Szerző: Juhász Annamária | 2020.04.07. | -
Egyszerű kenyér recept-minden esetre Ennek a könnyen elkészíthető egyszerű élesztős kenyér receptemnek a hozzávalóit egy élesztős ciabatta kenyér recept, egy ezer éve bevált Stahl Judit-os pizza tészta és a reform élelmiszer készleteim ihlették. Az a ciabatta kenyér...
Szerző: Juhász Annamária | 2019.02.28. | -
Oreo keksz egyszerűen Ugyan az Oreo keksz a kategóriájában hasonló utánozhatatlan ízű vaníliás karikánkkal és pilóta kekszünkkel nem veheti fel a versenyt, de azért szeretjük ezt az amerikai csodát is. Az Oreo keksz része ropogós és tömény kakaó ízű, a belső tölteléke...
Szerző: Juhász Annamária | 2019.02.28. | -
Fánk recept, egyszerűen a sütőben Szerintem sokan osztoznak abban, hogy a fánk úgy finom, ha más süti. Senkinek nem kell bemutatni az olajban sütögetéssel járó macerát, ezért itt a fánk recept, ami sütőben süthető. Jó hír, hogy vannak receptek már sütőben sütött fánk...
Szerző: Juhász Annamária | 2019.02.28. | -
Az eredeti Dobos torta Számtalan féle pudingos, aranykrémes, vajkrémes variációt lehet olvasni, de hát az eredeti dobos torta az mégis csak az eredeti! Tudtad, hogy a Dobos torta bekerült a Magyar Élelmiszerkönyv leírásaiba? Magyarán minden cukrászdában az abban...