Grillázs torták és csemegék
Dió és olvasztott cukor megformázva, ez a pörkölt vagy égetett cukor torta másnéven.
Grillázs kóstolók

A kedvenc torták
Az itt látható grillázs tortákat többször elkészíthettem, rendkívül kedvelt formák. A kiválasztott termékre kattintva elolvashatod a további infókat. Emailben (info@sutikert.hu) is tudsz ajánlatot kérni, megrendelést küldeni, érdeklődni illetve jelezni a kért feliratod, határidőt, további elképzelést, személyes kérést stb.
-
FLOWER BOUQUET grillázs torta csokor
Tovább -
FLOWER BASKET grillázs kosár habcsókkal
Tovább -
ROSE grillázs torta rózsafejjel
Tovább -
SIMPLE grillázs torta szív plakettel
Tovább -
VASE grillázs torta
Tovább -
MINI grillázs zsúrtorta rózsával
Tovább -
MERINQUE grillázs torta habcsókokkal
Tovább -
GATE emeletes grillázs torta
Tovább -
MINIMAL grillázs zsúrtorta
Tovább -
DOVES grillázs torta habcsókokkal töltve
Tovább -
HUSBAND papucsos grillázs torta
Tovább -
AIR emeletes grillázs torta
Tovább -
HEART grillázs torta
Tovább -
ROCOCO grillázs torta
Tovább -
ABSTRACT grillázs torta
Tovább
Kedves vásárlóink visszajelzései
A grillázs torta készítése
A grillázs torta készítés tradíciója hazánkban, főként a Jászság vidékén volt jellemző. Tájegységenként más-más elnevezéssel is találkozhatunk. Az Alföldön pörkölt cukor néven ismert, a Dunántúlon égetett cukor kifejezésként emlegetik. Bármelyiket is hallod gyakorlatilag ugyanarról cukros diós édességről van szó. Első sorban a vőlegény tortájaként ismert, de a házassági évfordulók, születésnapokok, névnapok alkalmából is kedves, személyre szóló, különleges ajándék lehet.
A lagzi egy pontján az ifjú pár apró darabokra töri és a násznépet kínálja a szélhullt darabokkal.
Az a mondás járja, hogy minél több darabra törik az alkotás, annyi boldog évet tölt együtt az ifjú pár.
Hogyan készül a grillázs és miért készítik kevesen?
A grillázs torta olvasztott cukorból és valamilyen olajos mag keverékéből áll. A legelterjedtebb a dió, de találkozhatunk szezámmaggal, mákkal is akár, ezekkel az ízekkel még izgalmasabbá válik a torta szín és ízvilága. Elkészítése igen időigényes és rendkívül nagy gyakorlatot, összeszedettséget kíván, hiszen az olvasztott diós cukor csak melegen, szinte forrón formázható, mert hihetetlenül gyorsan megszilárdul. A különféle alkotó részek mind egyesével készülnek, így már csak ezért is tempósan kell dolgozni, hogy végül összeálljon a kompozíció egy egésszé. A szilárdulásnak köszönhetően a grillázs tortának erős a tartása és így akár több emeletet össze lehet építeni az apró elemekből. Vágni nem, csak törni lehet!





