Blog

Zabpelyhes túrótorta

Szerző: | Torta

Barbit a szénhidrát és kalória szegény, sportos életmódjához igazodva egy müzli hajóban utazó zabpelyhes túrótorta köszöntette szülinapján.

A hétköznapi szaladásban, ha lemondasz a külsőségekről és a díszítésről egy óra alatt egészséges müzliágyon tálalt túrós édességet készíthetsz gyümölccsel turbózva a leírás alapján

A zabpelyhes túrótorta gyakorlatilag egy zabpelyhes tészta rétegből és túrókrémből áll. A tésztát elő kell sütni, majd ráhalmozni a túrót és tovább sütni együtt egy rövid ideig.

 

 A műzli hajó

Hozzávalók (egy kb. 20cm-es tortaformához)

160 g apró szemű zabpehely 

70 g zabliszt (teljes kiőrlésű és fehér liszt keveréke is tökéletes, kipróbáltam így is)

csipet só

kevés fahéj

60 g eritit

130 g vaj

Elkészítés

1. A zablisztet összekeverjük a zabpehellyel, eritrittel, fahéjjal, csipet sóval, majd a vajat is beledolgozzuk.

2. A formát sütőpapírral béleljük, majd egy egyenletesen beletömörítjük az alapot. 

3. 1 órát pihentetjük így, majd ezt követően 20 percig elősütjük 175 fokra előmelegített sütőben.

 

4. Közben előkészítjük a túró tölteléket.

 

A túrókrém

 

Hozzávalók:

1/2 kg túró

2 kis doboz natúr joghurt

5 evőkanál apró szemű zabpehely

7 evőkanál eritritol 

3 tojás

1 evőkanál kókuszzsír 

egy citrom reszelt héja és leve

Elkészítés


1. A tojások sárgáját az eritrittel és a kókuszzsírral felverjük, hozzáadjuk a túrót, a joghurtokat, a zabpelyhet, a citromlevet és héjat.

2. Robotgéppel alaposan kikeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket.

3. Az elősütött alapra öntjük a túrókrémet. Ízlés szerint gyümölccsel is megszórhatjuk, én az idénynek megfelelően körtét használtam most, de barack, áfonya is jó választás.

 

 

4. Visszadugjuk a sütőbe ugyanarra a hőmérsékletre és készre sütjük 20 perc alatt. 

Fontos, hogy a sütőben hagyjuk kihűlni a formában, különben hajlamos „összeesni”, ez igaz a sajttortákra is! Hidegen kitűnően szeletelhető. 

Kategóriák

Hasonló bejegyzések

Az első mézeskalács tanfolyam Cserszegtomajon

Az első mézeskalács tanfolyam Cserszegtomajon

Vargáné Orbán Anikóról 2013. karácsonyán olvastam először, amikor mézeskalács receptek után kutattam. Abban az évben kezdtem el mézeskalácsokat sütögetni, díszítgetni pusztán az interneten összevadászott receptek és megosztott tapasztalatok alapján. A nála...

bővebben
Schönbrunni kastély torta

Schönbrunni kastély torta

 A Schönbrunni kastély torta egy ízletes újdonság volt számomra a klasszikusok között a suliban. Karamell imádóknak egyszerűen kötelező!     Tankonyhán készült első kastélytortánk A tésztája piskóta 5 db kakaós, úgynevezett kerek dobos lapot kell sütni 7db...

bővebben
Szív alakú torta

Szív alakú torta

Hogyan készül szám illetve szív alakú torta a lehető legkevesebb maradékkal? Először itt a szív alakú torta készítése. Torta keret/karikában süss egy kör alakú és egy négyzet alakú piskótát, melyet krémmel kell tölteni/rétegezni és hagyni összeállni egy éjszaka alatt....

bővebben

Gyümölcsös joghurt torta

Ha szereted a habkönnyű és egyszerűen elkészíthető tortákat, ez a gyümölcsös joghurt torta válogatás bizony ezt a vonalat képviseli. Minél kevesebb a piskóta benne, és minél több a töltelék, annál hűsítőbb. A piskóta sütés részleteiről korábban már írtam. A joghurtos...

bővebben
Fekete erdő torta

Fekete erdő torta

A fekete erdő torta csokoládés piskótáját három részre kell vágni és a két réteget megtölteni a három féle töltelékkel (meggy, enyhén alkoholos tejszín hab és csokis tejszín hab), egy éjszakán át összeérnek az ízek és a forma, másnap díszíthető, fogyasztható.   A...

bővebben
Eszterházy torta

Eszterházy torta

Amióta cukrászkodásra adtam a fejem, a barátaimat, családomat még jobban megismerhettem. Az utóbbi időben tudatosabban figyelem az elejtett mondatokat, statisztikát még nem készítettem, de az Eszterházy torta toronymagasan vezet a kedvencek között. Ez az ikonikus...

bővebben
A cukrász tanfolyam

A cukrász tanfolyam

 Cukrász tanfolyam élmények Nem is gondoltam volna, amikor 2013 őszén cukrásztanulónak álltam, hogy ennyi mindent fogok tanulni és úgymond sorsfordító lesz az életemben ez a döntés. Abban viszont szinte biztos voltam, hogy egy cukrász tanfolyam minden percét biztosan...

bővebben
Karlsbadi túrós uzsonna sütemény

Karlsbadi túrós uzsonna sütemény

A cukrász gyakorlati vizsga tétel címe: Készítsen el és tálaljon 15 db karlsbadi túrós uzsonna süteményt  Ez a gyúrt élesztős uzsonnasütemény ökörszem néven is ismert. A tésztája olyan mint a kalácsé és a briósé, de plusszban isteni túrótöltelék is van rajta, melyet...

bővebben
Puding krém

Puding krém

A puding krém pontosabban a por fő alapanyaga a kukorica keményítő ill. gyártótól/íztől függően tartalmaz kakaóport, ízesítő aromákat, színezékeket. Magyarán a sűrítésért a keményítő felel, az ízeket pedig magunk is alakíthatjuk az ízlésünknek megfelelően. És nem...

bővebben
Piskóta sütés

Piskóta sütés

Piskóta sütés egy standard 16 szeletes tortához A piskóta sütés azzal együtt, hogy egy egyszerű alap tészta a sütemények világában, aminek számtalan felhasználási lehetősége van és sok háziasszonynak rutin elkészíteni, meg vannak a maga fortélyai. Egy-két...

bővebben