Blog

Fényképes torta készítése otthon

Szerző: | Torta

 

Rendszeresen visszatérő kérdés az ehető ostyás fényképes torta elkészítése otthon.

Legutóbb telefonon asszisztáltam és a Peppa malacos olyan jól sikerült, hogy pár napon belül egy szuperhősős is született. 🙂

Meg kaptam a fázis fotókat, így most már írásba is foglaltam a folyamatot.

 

 

 

 

Miért jó a fényképes torta?

 

  • gyors, egyszerű és mutatós
  • nem igényel különleges eszközöket, ami ne lenne ott minden háztartásban
  • elérhető már nagyobb áruházakban és webshop-okban is az aktuális mesehősökkel
  • beküldött szerkesztett .jpg file alapján többféle méretben személyre szabottan is elkészítik pontosabban kinyomtatják, és most mát Nálunk, a Sütikertnél is elérhető ez a szolgáltatás, a részleteket itt olvashatod
  • bármilyen tortán használható
  • sok kisgyerek és felnőtt sem szeretni a marcipán borítást, ezért ideális alternatíva lehet az ostya

 

Mutatom is Neked a három egyszerű lépést! 

 

1. a torta tetéjét kihabosított vajjal kenjük le

 

Fontosabb kiemelnem, hogy ha tejszínes, pudingos alapra helyeznénk az ostyát, az villámsebesen átázna. A vaj jó választás. 

A kissé megolvadt vajat ízlés szerint porcukorral keverjük ki habosra. Ha kitartóak vagyunk robotgéppel 10 perc alatt lágy kenhető krémet kapunk, így már nem is „olyan vajas ízű” 😉 

 

 

 

2. simítsuk száraz kézzel a tortára az ostyát

 

Ahogy visszadermed a vaj, az ostyát szépen magához szívja és kisimul a felület.

 Előre szólok, hogy a kis hólyagoktól se ijedj meg, ezek is szépen el fognak tűnni!

 Pihenés után az ostya széle a száradás miatt hajlamos visszapöndörödni, ha ügyesen a szélén is alákened ez nem feltétlen igaz, de a díszítéssel ez is eltüntethető.

 

 

 3. Pár órás pihenő után díszíthető

 Két-három óra múlva, akár egy éjszaka után díszíthető a torta töltelékével, a maradék vajkrémmel,  cukorkával, ostyával vagy tálalás előtt tejszínhabbal.

 

Gyönyörűen vágható torta!

 

+ Extra lépés halóknak

Ha igazán profi fényképes torta munkát akarunk végezni, jégzselével még átkenhetjük a tetejét, ez óvja a kiszáradástól, és fényesebb lesz a felület is. De ez a lépés nyugodtan elhagyható!

 

A fényképes torta egy örökzöld sláger, biztosan nem megy ki a divatból és egyedivé teszi az általad készített süteményt.
Ha hasznos volt Számodra is a leírás, küld el ismerőseidnek!
A hozzászólásoknál oszd meg velünk a véleményed!

Kategóriák

Hasonló bejegyzések

Az első mézeskalács tanfolyam Cserszegtomajon

Az első mézeskalács tanfolyam Cserszegtomajon

Vargáné Orbán Anikóról 2013. karácsonyán olvastam először, amikor mézeskalács receptek után kutattam. Abban az évben kezdtem el mézeskalácsokat sütögetni, díszítgetni pusztán az interneten összevadászott receptek és megosztott tapasztalatok alapján. A nála...

bővebben
Schönbrunni kastély torta

Schönbrunni kastély torta

 A Schönbrunni kastély torta egy ízletes újdonság volt számomra a klasszikusok között a suliban. Karamell imádóknak egyszerűen kötelező!     Tankonyhán készült első kastélytortánk A tésztája piskóta 5 db kakaós, úgynevezett kerek dobos lapot kell sütni 7db...

bővebben
Szív alakú torta

Szív alakú torta

Hogyan készül szám illetve szív alakú torta a lehető legkevesebb maradékkal? Először itt a szív alakú torta készítése. Torta keret/karikában süss egy kör alakú és egy négyzet alakú piskótát, melyet krémmel kell tölteni/rétegezni és hagyni összeállni egy éjszaka alatt....

bővebben

Gyümölcsös joghurt torta

Ha szereted a habkönnyű és egyszerűen elkészíthető tortákat, ez a gyümölcsös joghurt torta válogatás bizony ezt a vonalat képviseli. Minél kevesebb a piskóta benne, és minél több a töltelék, annál hűsítőbb. A piskóta sütés részleteiről korábban már írtam. A joghurtos...

bővebben
Fekete erdő torta

Fekete erdő torta

A fekete erdő torta csokoládés piskótáját három részre kell vágni és a két réteget megtölteni a három féle töltelékkel (meggy, enyhén alkoholos tejszín hab és csokis tejszín hab), egy éjszakán át összeérnek az ízek és a forma, másnap díszíthető, fogyasztható.   A...

bővebben
Eszterházy torta

Eszterházy torta

Amióta cukrászkodásra adtam a fejem, a barátaimat, családomat még jobban megismerhettem. Az utóbbi időben tudatosabban figyelem az elejtett mondatokat, statisztikát még nem készítettem, de az Eszterházy torta toronymagasan vezet a kedvencek között. Ez az ikonikus...

bővebben
A cukrász tanfolyam

A cukrász tanfolyam

 Cukrász tanfolyam élmények Nem is gondoltam volna, amikor 2013 őszén cukrásztanulónak álltam, hogy ennyi mindent fogok tanulni és úgymond sorsfordító lesz az életemben ez a döntés. Abban viszont szinte biztos voltam, hogy egy cukrász tanfolyam minden percét biztosan...

bővebben
Karlsbadi túrós uzsonna sütemény

Karlsbadi túrós uzsonna sütemény

A cukrász gyakorlati vizsga tétel címe: Készítsen el és tálaljon 15 db karlsbadi túrós uzsonna süteményt  Ez a gyúrt élesztős uzsonnasütemény ökörszem néven is ismert. A tésztája olyan mint a kalácsé és a briósé, de plusszban isteni túrótöltelék is van rajta, melyet...

bővebben
Puding krém

Puding krém

A puding krém pontosabban a por fő alapanyaga a kukorica keményítő ill. gyártótól/íztől függően tartalmaz kakaóport, ízesítő aromákat, színezékeket. Magyarán a sűrítésért a keményítő felel, az ízeket pedig magunk is alakíthatjuk az ízlésünknek megfelelően. És nem...

bővebben
Piskóta sütés

Piskóta sütés

Piskóta sütés egy standard 16 szeletes tortához A piskóta sütés azzal együtt, hogy egy egyszerű alap tészta a sütemények világában, aminek számtalan felhasználási lehetősége van és sok háziasszonynak rutin elkészíteni, meg vannak a maga fortélyai. Egy-két...

bővebben